Συνταγές

  • Συνταγές από το εστιατόριο Ευ Ζην στις Σέρρες!

"Βουβάλι κοκκινιστό με θυμάρι & ταλιατέλες"




Υλικά για 4 άτομα

1 kg βουβαλίσιο μπούτι
500 gr ταλιατέλες
 250 gr κόκκινο κρασί
 100 gr βούτυρο
750 gr ντομάτα κομμένη
5 καρότα 150 gr
κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
40 gr μαϊντανό
25 gr θυμάρι , αλάτι, πιπέρι Μαδαγασκάρης


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κομματάκια.
Μαρινάρουμε το κρέας με το θυμάρι και το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για μια ώρα μαριναρισμένο. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και τη ντομάτα σε κύβους. Τα σοτάρουμε σε βούτυρο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κρέας με το κρασί, κατόπιν προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη προτίμησή μας. Επίσης προσθέτουμε 50 gr ελαιόλαδο και περίπου 1,5l νερό.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ετοιμάζουμε και τις ταλιατέλες και τις σερβίρουμε με το κρέας μας.





Καλαμάρι Γεμιστό με Τυριά στη Σχάρα



Υλικά για 2 άτομα
•    2 καλαμάρια (περίπου 600 - 700 gr)
•    1 πιπεριά Φλωρίνης
•    120 gr φέτα
•    40 gr κεφαλοτύρι
•    πιπέρι λεμονάτο (lemon pepper)

Εκτέλεση
Κόβουμε την πιπεριά σε ψιλούς κύβους, τρίβουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε μαζί και προσθέτουμε πιπέρι λεμονάτο. Εφόσον έχουμε καθαρίσει τα καλαμάρια μας γεμίζουμε το καλαμάρι με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Κλείνουμε το τελείωμα των καλαμαριών με οδοντογλυφίδα. Μαρινάρουμε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο. Τέλος, τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά στη σχάρα.